fredag 25 oktober 2013

Klimatskepsis

Blir alltid lika konfunderad när människor spekulerar kring om klimatförändringen är sann, orsakad av människan, ett verkligt hot, något man faktiskt behöver ta itu med nu..... Och så vidare i all oändlighet... 

Den ständiga debatten och munhuggandet om vetenskapliga fakta, siffror och kalkyleringar stoppar upp arbetet MOT klimatförändringen och tar egentligen bort fokus från det viktiga: oavsett om klimatförändringen är på riktigt och orsakad av människan (något som jag inte ens tänker börja diskutera här för jag anser det vara allmän kunskap), lever vi i en värld med ett bäst-före-datum som närmar sig snabbare än någonsin. Oavsett om det förbättrar klimatet eller inte, måste vi börja hitta effektiva, förnyelsebara alternativa energikällor, vi måste sluta släppa ut så koldioxid och gifter i vår atmosfär och vi måste börja tänka om kring konsumtion och den eviga ekonomiska tillväxten.

Såg i dag en väldigt träffande video som tar "worst case scenario" i åtanke när det kommer till att ta klimatrelaterade beslut. Jag tar hellre chansen att bli felbevisad och leva i en global recession än att leva i en värld som drabbats av ekonomisk, politisk, social och miljömässig kollaps. Tycker killen för ett väldigt intressant, och vettigt, argument genom att jämföra diskussionen med lotter. Jag väljer lotten med de bästa oddsen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar