tisdag 8 oktober 2013

Höstmums: Torkade äppelskivor

Den här hösten har jag haft dille på att torka äppelskivor. Enkelt och gott! Torkade först äppelringarna i ugnen (på låg värme i typ 6 timmar), men fick sen låna en torkugn av svärfar. Det går även att hänga upp dom på tork i köket (drömmer om ett lantligt vitt kök med smala träpinnar i taken där äppelskivorna hänger på rad).
Går jättebra att doppa i choklad för att få ett lite mumsigare snacks :D

OBS: när du torkar i ugn, måste du med jämna mellanrum öppna ugnsluckan för att släppa ut all fukt!

1 kommentar:

 1. Hittade en dehydrator i återvinningen på Järsö, Åland. Ny i förpackningen. Fantastisk för mig! Första sak jag torkede i den var grönkål som jag marinerade, med en sås av vitlök, örtsalt och tamari (Yum!) Grönkålen hittade jag i en container. Ja, jag håller fortfarande på med "Dumpster diving".

  Tips: testa med att gör skivorna tjockare.

  Har oxo byggd min egen jättetorklåda från återvunnit material, skivor och annat trä som jag hittade, och en gammal men oanvänd 80 tals Philips Hårtork grejs som det var tänkt förmodligen en kvinna skulle sitter under och torka frisuren. Men den kom slutligen till bättre användning. Lådan har 15 hyllor gjort av plastbelagda kylskaphyllor/galler. Hårtorken sitter liksom upp-ner i botten. Den har en inbyggd fläkt samt värmeslinga som har perfekt effekt. med hjälp av ett variabel motstånd som jag kopplade i, som jag har skruvad loss från en gammal dammsugare kan jag även justera effekten.
  Jag kan torka upp till hundra bananer på ett och ett halvt dygn(eller en massa med ananas), efter jag har skivad de i två.
  Jag brukade hittade jättemånga fina mogna ekobanaer i containerna i Mariehamn och kunde genom trokningen godt tar hand om de.
  Men nu har det tagit slut av nån anledning, eller de flesta butikerna har försedd sina containrar med alltmer "Security" (låsd, kameraövervakad. Samhället blir allt sjukare, i takt med att vi låter oss matas med gifter och genmanipulerad skit, låter oss vaccineras och hjärntvättas.....)

  SvaraRadera