onsdag 16 januari 2013

Ny favvofrukost

Häromveckan åt jag gröt med frukt hos en bekant till mellanmål och det var så gott, så gott. Har aldrig ens tänkt på tidigare att lägga frukt på gröten, har alltid bara lagt bär eller sylt.

Så nu har jag startat varje morgon den här veckan med havregrynsgröt, banan, äppel och linfrön. Linfrön är en naturligt bra källa till både fiber och proteiner och de innehåller också järn :) Men man får äta max 1-2 matskedar per dag! Jag brukar hälla på gröten, lägga i smoothien, mueslin eller på smörgåsen! Nomnom



UPDATE!
Linfrön innehåller cyanid, det där därför viktigt att inte överskrida dosen på 1-2 msk! Livsmedelsverket rekommenderar att man bara äter hela linfrön, inte krossade, eftersom krossade eller malda frön avger större mängder cyanid!

2 kommentarer:

  1. Mest nytta av linfrön får man om man krossar dem strax före man ska äta dem (läste nånstans max 15 minuter före) annars finns det en stor risk att de passerar hela och outnyttjade genom kroppen.

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset, det visste jag inte!! :)

    SvaraRadera