söndag 27 januari 2013

Katthuset

Var till Katthuset i torsdags och anmälde mig som frivilligarbetare. Jag älskar, älskar katter, men vi kan tyvärr inte ha en katt i vår lägenhet just nu. Vi bor däremot granne med Vasa katthus, så jag tänkte att jag istället kunde få utlopp för min kattkärlek på huset istället och samtidigt göra lite nytta. Jag for till huset klockan 10 imorse för handledning och trodde att jag bara skulle få hjälpa till med att mata katterna och gosa lite med dem. I värsta fall kanske diska lite och byta vatten. Men oh, boy, was I in for a treat. 

Jag fick städa upp kattskit, moppa golv, torka av håriga bord, stolar och byta kattsand. Först var jag lite förtvivlad (har enorm bacillskräck), men efter att jag fått på mig gummihandskarna och jag börjat småprata med den andra tjejen flög tiden iväg. Den andra tjejen var i min ålder och svenskspråkig och vi hade jättetrevligt. Vissa människor synkar man ganska snabbt med och det blev snabb vänskapligt småprat. Vi städade, pajade katterna och pratade om dittan och dattan. Utan att jag visste ordet av det var klockan 1 och vi hade städat hela huset och alla sju rum knökfyllda med katter. Jag hade fått lära mig en massa kattnamn och höra en massa kattberättelser, både hjärtevärmande och förfärande och efter städandet satt vi en stund och klappade katterna och försökte locka fram de skyggaste med godis.

Traskade sedan hem glad i hågen.

Om ni vill hjälpa katthuset, kan ni donera mat eller saker som de kan sälja på sitt loppisbord, volontära, ta hand om små kattungar tills de är stora nog att få ges bort, köpa deras nya kattkalender för år 2013, skänka en slant eller bli medlem i föreningen :)
Katthusets hemsida


3 kommentarer:

 1. Jag har också frågat om jag får frivilligarbeta på ett katthus! (Men de sade att jag skulle höra av mig på nytt när de fått nya utrymmen.) Och jag har sett alla säsonger av Storage Wars :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va roligt! Hoppas du snart får fara dit och hjälpa till! :) Katter är nog fantastiska små varelser!
   Storage Wars är så bra, har du sett någon av spinoff serierna? Det finns ju några nya liknande, med andra människor. Men jag gillar personerna i orginalet bäst. Barry är min favvo!

   Radera
 2. Jag frågade för många år sedan när jag var studerande. Nu har de nya utrymmen, men jag har ju lite annat som tar all min tid nu.

  Jag har sett den i Texas. Finns det andra?

  SvaraRadera