tisdag 19 mars 2013

Stackars arma våldtäktsmän

På tal om våldtäktskultur och det här fallet.
Steubenville-killarna blev dömda och får nu ta sitt straff. Så som det borde vara. Visst? Men tydligen är det ju så himla synd om de här två förövarna, eller ojj, ursäkta, jag menar "lovande idrottskillarna" att nyhetsinslaget som borde varit en skildring över hur rättvisan skipats och hur offret får upprättelse istället blev en snyfthistoria där de två dömda lyfts fram som små, stackars pojkar som fått sina liv förstörda. Jaa, stackars er som våldtog en tjej och lade upp förnedrande bilder av henne på internet.

Förstår inte hur en självrespekterande reporter kan stå där och bröla fram sånt här skit. Inte en enda gång tog hon upp saken ur offrets perspektiv, utan framhöll gång på gång att dessa två stjärnfotbollspelare nu fått sina liv förstörda och hur otroligt känslosamt det var i domstolen. Inte nog med det, hon belyser två gånger att festen där våldtäkten skedde var "alcohol-fueled", som att killarna pga av sitt alkoholintag inte var så himla skyldiga ändå. För om man är full själv också, då räknas det inte eller? Sedan ges killarna ännu kameratid för att man ska höra deras bön om förlåtelse i domstolen och på vis score några sympatipoäng. Upprörande.

Läs mer:
Wire (bra sammanfattning)
Petition till CNN (Om du vill skriva under ett meddelande som kräver att CNN ber om ursäkt för sitt partiska rapporterande)
Public shaming on TUMBLR (om du vill irritera och förfära dig över intelligensbefriade människors tweets)

3 kommentarer:

 1. Det är också intressant att om en kvinna som är full blir våldtagen är det lite hennes eget fel, eftersom hon var full. Men om en man som är full våldtar, så är det lite mindre hans fel, eftersom han var full.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant, lite en motsägelse det där. En motsägelse som fungerar till killens fördel =P

   Radera
 2. Eh, inte ett ord om vilken "long lasting (throughout life) lasting effect" brottet har för flickan...! Bara killarnas framtid står i fokus i klippet. Inte ens ett kort omnämnande om hur givetvis förödande denna upplevelse har varit för tjejen... Åååh! Fan vad arg jag blir! Jag lyssnade med en open mind och fann första halvan av klippet okej och antog att det kanske blir lite mer nyanserat i nåt skede, men nej.

  Intressant poäng Tove!

  SvaraRadera