måndag 22 april 2013

En helg i matens tecken

I helg har jag och Kenkko lagat en massa mat. Vi är oftast ganska lata och lagar samma gamla maträtter om och om igen. Men det försökte vi åtgärda i helgen med en massa nytt! En sak måste jag dock erkänna. Är himla dålig på att laga vegemat utan ost =P Tips på supergoda vegerecept utan ost emottages gärna! (Jag vet, jag vet, måste bli bättre på att surfa runt på alla vegematbloggar jag redan blivit tipsad om, men jag tycker om att få konkreta tips på något som någon redan provat och gillat...)


SUPERgod svamppasta på champinjoner och Apetina färskost med Toscanasmak (Apetinas nya serie är utan alla de onödiga tillsatsämnen som finns i de flesta andra färskostarna, de har inte ens konserveringsmedel. Ett bevis på att det går att laga bra med mindre konstigt stuff! )


Pizza! Fetaost, ananas, svamp, rostade nötter och bacon (på Kenneths sida =P Han har börjat tycka mer och mer om vegemat, men den där förbanna baconet ska i tid och otid lirka sig in i maten)

Följde faktiskt Evelinas pizzadegsrecept förresten, tack för tipset! :)


Å så Semifreddo!! Den blev riktigt god och hade en häftig konsistens, men vart alldeles för söt, trots att receptet inte innehöll socker i annat än kolasåsen =P Tror dock att jag hällde på för mycket kolasås och hade i lite väl mycket salta nötter, därav den otroligt mäktiga smaken. Nästa gång tror jag att jag ska göra den på hallon och maräng istället :) Lagade egen kolasås istället för köpis, det är ju bara att koka upp grädde och farinsocker. Lätt som en plätt!


Receptet från KP!

1 kommentar:

  1. Hej! Det finns vege ost som innehåller vegetabiliskt ystenzym istället för löpe :) Nu vet jag inte vilka ostar det finns i Finland som är såna eftersom jag bara har kolla på Ica's ostar men kanske du kan googla eller kolla runt lite ? :)Lyckat till!

    SvaraRadera