söndag 19 januari 2014

Yum, yum, yum

Smakade första gången granatäpple för drygt en månad sen. Hur i hela friden har jag missat den här dunderfrukten? Den är fylld med C-vitamin, fibrer och anitoxidanter och sägs i vetenskapliga studier ha effekt på bland annat åderförkalkning, cancer, artrit, inflammationer, blodpropp, benskörhet och tandköttsinflammation. Det enda negativa med granatäpple är att få ut kärnorna. Men så besökte jag min goda vän Madde för några veckor sen och hon instruerade mig i den ädla konsten.

1. Snitta granatäpplet som du skulle göra med en apelsin (skär bara skåror i skalet, inte genom frukten)
2. Fyll en skål med vatten och sänk ner frukten innan du börjar bända upp den (för att undvika att det sprättar juice som är så svår att få bort från kläder)
3. Vattnet hjälper även till att separera kärnorna från det vita innanhöljet, eftersom kärnorna sjunker till botten vartefter du får loss dem och det vita flyter till ytan.
4. Plocka bort skalen och de vita små bitarna och häll sedan ut kärnorna! Tadaaa!!

Perfekt som snacks till kvällsmyset!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar