Så ännu ett inlägg med anknytning till den fantastiska frukten: kokos! Brorsan har under hösten introducerat mig till kokossocker som ett komplement till morgongröten. Tydligen är kokossocker ett nyttigare alternativ till socker. Kokossocker är gjord på nektar till kokospalmen och har ett lågt GI (glykemiskt index) på 35 och innehåller inga tillsatser. Koncentrationen av andra näringsämnen är även högre än i vanligt socker. Till exempel så innehåller det tio gånger mer zink, dubbelt så mycket järn och fyra gånger mer magnesium än rörsocker. Förutom mineraler så innehåller kokossocker också B-vitaminer och antioxidanter.
Jag tycker inte sockret smakar så mycket kokos, utan har mer en knastrig kolasmak. Om man lägger det på bakverk ska det tydligen bli lite "karamelligt" till konsistensen. Har inte provat ännu, men ska definitivt göra det! Har hittills haft det på gröten, på glassen, i grädde och i teet. Tummen upp!
Även jag har nyss fått upp ögonen för denna dyrgrip. Mm, ska bli kul att testa!
SvaraRaderaBeräta om du gillar den! :)
Radera