tisdag 23 oktober 2012

pumpor och presidenter

I går kollade vi på president-debatten, det var riktigt intressant! Det är verkligen en spännande tid att befinna sig i USA just nu, ska bli så kul att följa valvakan i NY :)

Det var en het debatt, men Obama hade ett visst övertag och skickade till och med iväg några humoristiska nosknäppare åt Romney. Men det här är faktiskt första gången jag sett en live debatt mellan de två och jag måste säga att jag är imponerad av båda kandidaternas prestationer. Måste ju vara hemskt nervöst att sitta där framför miljontals och miljontals tittare och svara på tuffa frågor. Det enda jag hade att anmärka på Romneys framförande var det att han flera gånger sade fel namn på viktiga personer, bara för att sekunden efter säga "Ursäkta, jag menar...". Men det var nu inte ngn större screw-up. Annars hölls sig båda två sakliga i min mening, men jag tycker fortfarande illa om "smutskastnings-politiken" som förs här i USA. Mesta av de val-reklamerna som sänds i teve fokuserar på att lyfta upp den andra partens negativa sidor och även i debatten blev det mycket ifrågasättande av den andras förflutna och den andras åsikter kring frågor. Jag skulle gärna se mer ärliga svar från kandidaterna själv, jag är mindre brydd om vad de tycker den andra har fel i, det känns lite sandlåda =P


Efter debatten karvade vi pumpor så att det stod ut genom öronen. Och sedan mumsade vi i oss de karamelliserande äpplena vi gjorde häromdagen.



Min unicorn pumpa!!!!





 Nomnom. Äpplena gjorde vi bara genom att smälta ner fudgekarameller och doppa äpplena i smeten :D

Pumporna gjorde vi genom att printa ut bilder från internet, tejpa på pumpan och dra med en grej som såg ut som en räfflad pizzaskärare längs med konturerna av bilden. Sedan tar man bara bort pappret och börjar karva! :D Jag hade printat ut en bild på en My little Pony och så ritade jag såklart ett horn i pannan på den ;)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar