måndag 17 december 2012

söndagsmys

I dag har jag pulkat i en livsfarlig backe, nästan blivit påkörd av två galna snowracerungar och demolerat rumpan i elefantguppor. Men åååh så roligt det var!

Jag prövade bland annat:
snowracer. Medan bror ropar åt mig "Ha rumpan 5 centimeter ovanför sitsen i gupporna!", flyger jag av i en vildsint vurpa. "Det där var mer som 50 cent ovanför sitsen", hojtar han vidare.
dubbelpulka. Med ett stycke bror vars fot trillar i snön mitt i farten och svänger hela pulken iväg mot de guppigare delarna. Några vrål senare når vi backens fot, jag liggande på sidan i fören av pulkan och bror halvvägs utanför med en insnöad fot.
stjärtlapp. Med fullfart snö i ansiktet hela vägen ner för den förrädiska backen på en gul liten lapp med en glad kanin på som turvis drar en skinkhalva mot det isiga underlaget. Jag är säker på att kaninlappen var för liten, inte att min rumpa var för stor.

Efter det här blev det glöggmys med bröderna och svägerska. Med oooländsk glögg och pepparkakor.


Hade på mig ett par utebyxor i pulkabacken som jag hittade på Emmaus (loppis i Mariehamn). 15 euro kostade de, men så värt det! Riktigt bra skick och ordentliga byxor som hoppeligen kommer hålla flera år.
Hittade samtidigt en superfin vintrig tröja att värma mig i under decemberkvällarna!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar