onsdag 26 februari 2014

Ekologisk hudvård för killen

Det finns ganska få naturliga hudvårdsprodukter riktade till män därute, men engelska Bulldog är undantaget. De har snygga, väldoftande produkter som är snälla mot miljön och huden. De har inga naturcertifieringar (annat än vegan-friendly) men deras produkter innehåller inga parabener eller syntetiska färg- eller luktämnen och de är emot alla sorters syntetiska kemikalier. Efter en snabb titt på deras INCI-lista, märker jag inte av något misstänksamt som skulle fånga min uppmärksamhet. Här kan ni även läsa en intervju med dem gjord av Naturligt snygg-bloggen.

Enda minuset är att after shave-tuben är gjord på 7:ans plast (odefinierad plast, där alltså även sämre plastsorter kan förekomma, men därigenom inte sagt att det behöver innehålla ngn ohälsosam sort av plast)Sambon använder deras deoderant och after shave-krämen och han har varit riktigt nöjd med båda. Tips till andra manliga groomare därute: använd olivtvål som raklödder, skummar inte lika mycket som "vanligt" lödder och behöver därför användas mer generöst, men är mer skonsamt mot huden och miljön.

Bulldogg finns i Kicks och många apotek samt en hel del andra konventionella butiker som säljer hudvård (så de är ganska enkla att hitta) och kostar inte mer än dryga tiolappen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar